Veïnats de Cala Mandia ens han fet arribar el seu malestar i preocupació per problemes de concentració de gasos (cloro) que patiren el passat dimarts

El passat dimarts 12 de febrer alguns dels veïnats de la zona s’adonaren que sortia un fort olor a lleixiu quan obrien l’aixeta de les seves cases, però no donaren importància a aquest fet.Fou al dia següent quan aquells veïnats que no tenen sistema de depuració d’aigua de consum humà notaren que cosa passava.

Començaren a fixar-se que quan estiraven la cadena del wàter, es dutxaven o escuraven hi havia aquesta concentració de gasos (Cloro). Davant la inexistència d’informació o avís per part d’Aigües Son Tovell, empresa encarregada del subministrament de l’aigua a Porto Cristo i zones dels voltants, els veïnats continuaren fent vida normal, emprant l’aigua per cuinar, escurar, neteja personal, … Quina fou la sorpresa per un dels nostres testimonis, que quan acabà de rentar-se les dents hagué d’escopir l’aigua que tenia a la boca perquè no podia mantenir-la dintre. “Era com si m’hagués begut un tassó amb lleixiu rebaixat amb aigua”.

Al matí següent s’aixecà amb una gran molèstia a la gargamella i estómac.
Per aquest motiu decidí posar-se en contacte amb veïnats i així saber si només era cosa de la seva casa o pel contrari comunitari. Després de confirmar que altres veïnats també ho havien notat, aquests es posaren en contacte amb Aigües Son Tovell. A la vegada que avisaren al Centre de Salut de Porto Cristo i Policia Local per tal d’informar de l’incident si es trobaven amb casos de nadons, gent gran o al·lèrgics amb el contacte del cloro afectats.

El fet de trobar-se amb distintes versions i que l’entitat no hagi fet cap comunicat oficial fa que la preocupació vagi en augment. En aquests moments hi ha 3 versions distintes presentades als veïnats així com anaven telefonant. Una de les versions és que Sanitat havia fet un control rutinari i considerava que el PH estava massa baix, per aquest motiu havien de pujar la quantitat de cloro. Fet que justificaria un poc més l’olor. Una altra versió donada era que algú extern a l’empresa hagués fet un abocament de cloro a les aigües; mentre que una darrera teoria apunta que una de les màquines encarregades de subministrar el cloro es rompé i que durant 2 hores, l’abocament està descontrolat. Sigui el que sigui, els veïnats demanen explicacions i responsabilitats davant aquest fet tan perillós per a la salut humana. Per sort i almanco de moment no hi ha hagut incidents greus. En aquests moments hi ha veïnats amb molèsties a la gargamella i estómac, animals amb diarrea i tovalloles emprades per eixugar-se de la dutxa destenyides (fet que ajudà a veure que allò no era normal). Aquest fet es té constància que ha arribat a l’Ajuntament de Manacor; així com al 012, Direcció General de Consum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.