(Vídeo) Els Dilluns de l’Obra: Antoni Ferrer Febrer-Biblioteques i jornades d’estudis locals

Anit passada el bibliotecari de Manacor, que és a més coordinador de totes les biblioteques del municipi manacorí, feu un breu repàs de la història de les biblioteques obertes al públic que hi va haver durant el segle passat.

Una història ben interessant i que fa visible la poca empenta que s’ha posat des de sempre arreu de Mallorca, en aquest tipus d’instal·lacions tan profitoses per a la cultura en general.

Per que ens entenguem, sense l’empenta desinteressada i a contracorrent als anys 30 del segle passat, la major part dels municipis de Mallorca no haurien disposat d’una biblioteca oberta al públic fins a finals de segle, seixanta anys més tard.

Així i tot, i segons esmentà el conferenciant, les instal·lacions de la biblioteca municipal de Manacor -i de la resta de biblioteques de Mallorca- dista molt de les mides i requeriments idònies per aquest tipus d’espais.

Cal donar l’enhorabona tant a n’Antoni com a les seves col·laboradores per haver aconseguit, amb unes instal·lacions tan minses, a empentes i rodolons i amb molta tenacitat i paciència, fer de les biblioteques del municipi manacorí els espais culturals tan agradables que avui tots els seus habitants poden gaudir.

Tot seguit podeu veure el vídeo d’aquesta conferència, si en voleu veure unes imatges picau aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: