(Vídeo) Els Dilluns de l’Obra: Guillem Febrer i Fons-El ferrocarril a Mallorca, una via cap al progrés social i econòmic

Anit passada el president de la Fundació FERROCAIB ens proporcionà un passeig per la història del tren no tan sols pel que fa a Mallorca, sinó a tota Europa, focalitzant-ho al final això sí en el nostre sistema de ferrocarrils.

La conferència d’ahir, que podeu visualitzar al final d’aquest escrit, deixa a l’aire una sèrie de qüestions pendents:

  • Per què el tren ha arrelat fort a altres llocs d’Europa i aquí sempre ha estat atacat des de diversos fronts amb interessos i arguments diversos?
  • Per què d’ençà l’any 2010 han disminuït de forma ingent les reclamacions de la gent perquè es fessin més línies de ferrocarril, tot i que hi ha més que mai la sensació de l’excés de vehicles a les nostres carreteres i la contaminació de tots els tipus que això provoca?
  • Per què línies amb tot el sentit del món com la que hi va haver el segle passat que portava el ferrocarril fins al port de Palma (i de la que encara se’n pot observar la boca del tunel), semblen condemnades a l’oblid i a l’ostracisme governi qui governi?

Si voleu veure unes imatges de la conferència picau aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: