Vilafranca enceta el programa de les festes i la fira del meló amb el concert d’en Tomeu Penya

Dissabte 1 i diumenge 2 de setembre, amb activitats a partir del 29 d’agost i que inclou, també, activitats fins el 30 de setembre.
Els actes centrals del programa se centren en la celebració de la FESTA DEL MELÓ, el dissabte 1 de setembre, i en l’edició vint-i-cinc de la FIRA, el diumenge 2 de setembre.

El dia la FESTA DEL MELÓ, el dissabte 1 de setembre, s’hi troben activitats que són ja clàssiques, com el el CAMPIONAT DE CANS LLEBRERS , la CURSA DE MUNTANYA amb pujada al Puig de Bonany, exhibicions eqüestres, la TRADICIONAL FESTA DE LES LLANTENES realitzades amb meló, l’espectacle de correfoc MELOFOC, dels Boeitons, i el CARTELL DE LA REVETLLA, amb TOMEU PENYA I Tonianina, entre altres. També tendrà lloc el FIRÓ NOCTURN, amb presència de productes artesanals i locals i l’estrena de la 1ª edició de la NIT DEL MELÓ ART, amb una mostra d’arts plàstiques.

El dia la FIRA DEL MELÓ, el diumenge 2 de setembre, és el torn dels CONCURSOS DE MELÓ DE QUALITAT I DEL MELÓ MÉS GROS. Hi haurà mostra d’animals, empreses locals, maquinària agrícola, entre molta altra oferta de productes, entre altres activitats, també, amb especial atenció al públic familiar i infantil, amb tallers, ludoteca de jardí, etc.. i amb actuacions dels castellers de Llevant i de les Titelles de s’Eivissa Antiga.També hi ha diferents exposicions de dibuixos a bolígraf i fotografia, entre altres.  Tant a la nit del dissabte com en el transcurs de la Fira no hi mancarà la degustació gratuïta de meló per tots els visitants.

Previ a la festa i a la fira, en el programa s’hi troben, també, el dimecres 29  d’agost, una sessió de Comèdia-bar amb un espectacle d’improvisació teatral d’humor;  dijous 30 d’agost, el CONCURS DE MENJAR MELÓ, i eldivendres 31 d’agost, les MiniMELOmpíades, una competició esportiva on el meló n’és el protagonista. D’estrena, el mateix divendres 31 d’agost, hi figura l’activitat de la NIT DELS MELÒMANS, una nit dedicada a la música feta en vinil, amb l’actuació de SOMVINILS, que inclou un concurs per seleccionar el tema de la nit, i l’activitat Compartim espai, compartim cultura, amb mostra d’activitats domèstiques que es feien a la fresca,  jocs tradicionals, etc.

El programa inclou altres activitats posteriors als dies centrals de  l’1 i 2 de setembre, en què figuren, en diferents dies del mes de setembre , un SOPAR SOLIDARI a benefici del poblat de Nyacayaga (Ruanda), la presentació del conte “Com Vilafranca es va endimoniar”, una nova edició del Teatre de barra, actes culturals diferents – club de lectura, representacions teatrals diverses, entre molts altres actes. També, i pel dia 16 de setembre, es preveu la inauguració de la nova Plaça dels Centenaris.

En definitiva, un programa carregat d’activitats perquè tot plegat sigui un bon pretext per sortir al carrer i que Vilafranca sigui centre d’atenció per a visitants del resta de Mallorca i de fora; un ample i variat programa que ha estat possible gràcies a la col-laboració i implicació d’entitats i persones del poble, tot coordinat per l’Ajuntament de Vilafranca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: