Viu la ciència i experimenta jornades d’experiències científiques i tecnològiques al CEP Manacor

Els dies 31 de maig i 1 de juny han tengut lloc les jornades d’experiències del CEP Manacor dedicades a la ciència i l’experimentació, inaugurades per la directora del CEP, Margalida Barceló i el director de l’IES Manacor, Miquel Gayà, lloc on s’han desenvolupat.

Amb el títol Viu la ciència i experimenta, s’ha posat l’accent en la vivència i l’aprenentatge, en la metodologia i en la reflexió del docent sobre la pròpia pràctica en relació a les àrees STEM. Les jornades varen comptar amb un fil conductor: la visibilització de les científiques a partir de vuit dones encapçalades per Hipàtia d’Alexandria; elles han donat nom als espais on han transcorregut les sessions, s’hi ha fet una breu referència biogràfica al material imprès i les seves paraules s’han fet present, en relació amb els diferents moments i activitats de les jornades.

La conferència inaugural va ser a càrrec d’Anna Marbà i Conxita Màrquez de la UAB sobre les actituds de l’alumnat envers l’aprenentatge de les ciències i la tecnologia. Continuà amb tallers dedicats a pràctiques de biologia, geologia, matemàtiques, química i tecnologia. La segona jornada ha estat centrada en la mostra d’experiències de centres (IES Manacor, CEIP Sant Lluís, CP Es Canyar i IES Pau Casesnoves) i la reflexió sobre la docència de les àrees STEM, a través d’una taula rodona amb ponents de diferents nivells educatius, des de primària, fins a la universitat, moderada per Josep Lluís Pol, assessor del CENTMAT. En feu una cloenda amb les conclusions, Tomeu Barceló, cap de Servei de Normalització Lingüística i Formació.

Hi han participat prop de 90 docents de diferents nivells educatius. Cal destacar la participació i el debat que s’hi ha produït, així com el diàleg entre primària i secundària. Les jornades han acabat amb una cloenda lúdica i participativa, amb la construcció entre tots d’una de les cúpules que va pensar i dibuixar Leonardo da Vinci, un savi del Renaixement que concebia el saber des de la creativitat i el pensament, des de la interconnexió de les arts, la ciència i la tècnica.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: