Voicello presentà el seu disc “Crossover Opera Pop” a l’Espai 36 de Sant Llorenç

El dissabte dia 5 de maig, Carme Garí i Gabriel Fiol, coneguts amb el nom artístic VOICELLO, van presentar a l’Espai 36 de Sant Llorenç en concert el seu primer disc «Crossover Opera Pop».

El disc va ser enregistrat a finals dels passat any a l’estudi de Bunyola, «Ona Edicions Musicals» de Miquel Brunet ( músic i pianista). Inclou vuit versions i dos temes propis Isidra, música de Gabriel Fiol, i lletra de Carme Gari, i que amb poques paraules explica com només la mort pot distanciar dos amants, però ni tan sols la mort pot acabar amb el seu amor. El segon tema «Una mar d’arrels» és un tema propi del primer disc en solitari d’en Biel «Celo Works» que va presentar el 2014.

Entre els altres temes hi ha dues versions del mític grup, Els Valldemosa, Morta d’Amor, i Cartes d’amor i vi. Tres àries d’òpera versionades per a veu i violoncel, que van acompanyades a la bateria per Miquel Marquès, que li dóna un toc de modernitat són: Summertime, Barcarolla, i Lascia Ch’io Pianga, amb uns especials arranjaments i estil que han anomenat «Crosssover Opera Pop». A més, han volgut incloure al seu primer disc, cançons populars de les tradicions mallorquines com: El cant de la Sibil·la, i com a cançó popular catalana, El Cant del Ocells, molt representativa del violoncel. A més d’una cançó pop anglesa «You Raise Me Up».
El seu estil musical traspassa les fronteres de la música clàssica amb altres estils com el pop i el jazz. Al concert van sorprendre amb l’execució de les seves pròpies composicions i versions d’òpera, i cançons de música popular, i els altres esmentats temes.

Les obres que presentaren durant el concert són les cançons que han enregistrat al seu primer disc, exceptuant les cançons «Aina» que va servir per explicar al públic com funciona la «pedalera de llops» que fa servir en Gabriel per donar un aire especial a les obres, i la que tancà el concert «El fantasma de l’opera», una versió creada per en Gabriel, arranjada per veu, violoncel, piano, i bateria. És una obra que representa molt bé l’estil òpera pop i és molt efectista, on ambdós és llueixen, tant l’encisadora veu de na Carme arribant a unes notes molt agudes amb un final impressionat, com en Gabriel amb la màgia del seu violoncel. El concert els van acompanyar al piano na Marina Fiol, i a la bateria en Miquel Marquès.

Per veure’n unes imatges, clicau aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.