Volem/Podem Manacor, considera una vergonya que l’Ajuntament de Manacor destini 6.000 € a un sopar privat

Governar sense criteri, és el criteri que segueix l’equip de govern manacorí format per PP-Pi-AIPC/SYS. Durant les fires i festes han estat varies les associacions i col·lectius que han organitzat diferents actes baix el paraigua de l’Ajuntament, i algunes d’elles han fet front a nombroses despeses, baix la fiscalització de l’àrea d’intervenció, mentre d’altres no.

Sense entrar en la complicada labor de saber quins són els criteris per fiscalitzar, o no, els diferents actes impulsats pels col·lectius i associacions manacorines, el que volem deixar molt clar és que a Volem Manacor ens avergonyeix que l’ajuntament destini 6.000 € per un sopar privat, a través de la confraria del tastavins.

Al darrer plenari vàrem demanar al regidor Antoni Sureda (PP), on anaven destinats els doblers que es recaptaven a la Setmana Cultural del Vi. La seva resposta va ser clara: a pagar despeses, i el remanent es destina a un sopar amb els col·laboradors d’aquest acte. Això ens semblaria bé si no fos perquè, un cop hem pogut tenir accés a les factures a les quals farà front l’Ajuntament, descobrim que el 99% de les despeses d’aquesta setmana cultural les pagarem els manacorins. És a dir que 2.667€ en concepte de cartells, pasquins, estovalles, equip de so, infraestructures, músics per l’amenització del maridatge, decoració… Mentre que la confraria només sufragarà el cost d’un enòleg.

Si tenim en compte que el dia del tast de vins, es varen vendre 1.200 tiquets a 10€, això implica 12.000 € d’entrada a aquest acte, dels quals la meitat anava destinada a la compra de vi, pel que ens queden 6000€. El menjar que es va servir, molt amablement el va cedir de franc la cadena Hiper Centro, i les copes eren un obsequi de la D.O. Pla i Llevant. Ens trobam doncs, davant un acte on la Confraria de Tastavins no tenia cap despesa, pel que si treim comptes, i atenint-nos a què, com ja hem comentat, els manacorins i manacorines són els qui acabaran pagant, el “remanent” pel sopar del qual ens ha informat el regidor Sureda és d’aquesta xifra: 6000€.

No cal dir que en aquests temps on és tan necessària la transparència dels doblers públics, sembla una autèntica vergonya que l’ajuntament destini aquests doblers a un sopar, i que no consti a l’expedient d’aquest acte tota la recaptació i les despeses. Hi ha molts doblers recaptats que no sabem com tributen, o si es paga l’IVA corresponent. Per acabar, nosaltres només ens demanen quin deu haver estat el menú del qual hauran pogut gaudir els privilegiats que han estat convidats a aquest sopar, i que ja el podrien haver compartit amb algunes fotografies per les xarxes socials, a fi que els manacorins i manacorines que hem col·laborat de forma involuntària a aquesta despesa, puguem com a mínim debatre si les viandes servides eren de la qualitat esperada pels 6.000€ que s’han gastat. Ara, només queda dir idò; Salut i bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.