Xisca Mora: “Estam molt contents que es dugui a terme aquesta reivindicació històrica d’El Pi”

Amb la compra dels terrenys de la central tèrmica d’Alcanada per part del Consell de Mallorca s’acaba amb l’especulació urbanística de la zona.

A iniciativa d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSel Consell Insular de Mallorca ha accedit a fer el tanteig dels terrenys de la central tèrmica d’Alcanada, Alcúdia, una reivindicació històrica de la formació.

Tant la portaveu de la formació, Xisca Mora, com el batle d’Alcúdia, Domingo Bonnín, han tornat a defensar al ple del Consell Insular la compra d’aquests terrenys i la futura instal·lació del centre Alcúdia Tech Mar, un projecte que pretén ser un punt neuràlgic per la diversificació del model productiu illenc.

Mora reconeix que la compra d’aquests terrenys afavorirà la construcció d’aquest centre de diversificació econòmica a la zona. L’Alcúdia Tech Mar “és un projecte innovador, que pretén crear talent i fomentar l’estudi del mar i la descarbonització de la zona. Per això, El Pi creu que ha de quedar en mans públiques i no en mans privades on hi podia haver una possible especulació urbanística”.

Per la seva part, el batle d’Alcúdia Domingo Bonnin ha assegurat que “ens trobam davant una oportunitat única amb l’horitzó de desenvolupar el projecte Alcúdia Tech Mar impulsat per l’Ajuntament d’Alcúdia i declarat projecte d’interès estratègic pel Govern. Per suposar una nova i definitiva palanca de canvi per a la sostenibilitat”.

Mora també ha demanat que l’expedient de patrimoni que protegeix aquest complex es divideixi en dos. Per una banda, els terrenys de la central on s’instal·larà el futur centre Alcúdia Tech Mar i per altra el poblat dels apartaments de GESA, que podria tenir una protecció més baixa i que facilitaria la seva rehabilitació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: