XXIII Premis de mai de l’OCB d’Inca

Després de dos anys sense poder dur a terme els tradicionals Premis de Maig a Inca, tenim el gust d’anunciar la pròxima  celebració dels XXIII Premis de maig dedicats a Maria Mercè Puig i Viñeta.

L’esdeveniment es farà dia 21 de maig a les 19 hores en el Claustre de Sant Domingo. Presentarà l’acte Bàrbara Dalià .

L’any 1998, la Delegació de l’OCB d’Inca instaurà els Premis de maig amb la finalitat de reconèixer i estimular els mèrits d’entitats, institucions o persones que dins el seu àmbit estan treballant per afavorir l’ús normal de la nostra llengua, i per promoure la cultura. En aquella ocasió l’OCB d’Inca lliurà els premis Berenguer d’Anoia i Miquel Duran i Saurina.

En els anys posteriors la llista de premis ha anat creixent així com també la de les persones i entitats que, per les seves aportacions, iniciatives i lluites es fan mereixedores dels guardons que la nostra entitat atorga.

Enguany s’ha fet una passa més endavant i l’OCB ha instituït el Premi Maria Mercè Puig i Viñeta per tal d’honorar una figura cabdal per a la nostra ciutat en defensa de la llengua i cultura catalanes i de la nostra identitat. El premi va destinat “a una dona o grup de dones que hagin contribuït des de qualsevol àmbit a la promoció de la nostra llengua, cultura o identitat” i enguany hem volgut atorgar-lo a les dones que formaren part de la 1a Junta de l’OCB a Inca. Maruja Ferrer Vara, Cèlia Togores Codony, Joana Rosselló Ximenes, Joana Maria Seguí Pons, Joana Maria Coli Noguera i Margalida Grau Sancho.

Els altres guardons que s’han concedit són:

Premi Berenguer d’Anoia: destinat a premiar persones o entitats que hagin contribuït a la dinamització social i cultural d’Inca.

Club Esportiu Constància

Premi Miquel Duran i Saurina: destinat a persones o entitats que s’hagin distingit per la seva contribució a la normalització lingüística dins el món de la comunicació.

Ona Mediterrània

Premi Fra Miquel Colom, T.O.R: destinat a persones o entitats que s’hagin destacat en la recerca i difusió de la nostra cultura dins un determinat àmbit social o de coneixements.

Jordi Cloquell Noceras “Artiller”

Premi Pau Casesnoves: destinat a persones o entitats que hagin contribuït  a la reivindicació o la promoció de les nostres senyes d’identitat.

Comissió organitzadora dels 500 anys de les Germanies.

Premi Pere Joan Llabrés: destinat a persones i entitats que han destacat per la seva conservació o la promoció del patrimoni arqueològic, artístic o cultural de Mallorca.

Magdalena Sastre Morro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: